REUTERS

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, повідомляє Daily Sabah.

"Таємні актори стоять за атакою в Стамбулі" - заявив Давутоглу зазначивши, що сили безпеки Туреччини намагаються відшукати тих, хто використав ІД у якості "субпідрядника".

Також Давутоглу звинуватив режим сирійського президента Башара Асада у відкритій співпраці з терористичною організацією та повідомив, що бойовики ІД були переведені на північ Сирії для боротьби з помірною опозицією спільно з допомогою режиму Асада. 

Відео дня

Читайте такожТеракт у центрі Стамбула: терорист-смертник виявився бойовиком "Ісламської держави"

Також прем'єр Туреччини зазначив, що "деякі країни заважають ВПС Туреччини здійснювати авіаудари по позиціях ІД" маючи на увазі те, що ВПС Росії, як видається, захищають ІД в межах повітряного простору Сирії.

Давутоглу також заявив, що турецькі сили безпеки затримали чотирьох підозрюваних у зв'язку зі смертельним вибухом у Стамбулі. Загалом, у зв'язку з вибухом були затримані п'ятеро підозрюваних.

Читайте такожТурецька поліція затримала підозрюваного в причетності до теракту в Стамбулі

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що вибух у центрі Стамбула здійснив сирійський терорист-смертник.

В результаті вибуху загинули щонайменше 10 людей, поранено 15.

Також слідство у Туреччині встановило, що сирійський терорист-смертник, який здійснив терористичну атаку в центрі Стамбула на площі Султанахмет, був 1988 року народження.