visas-office.ru/

В кінці 2015 року Конгрес проголосував за внесення змін до програми безвізового в'їзду. Відповідний законопроект був підписаний президентом Бараком Обамою, повідомляє "Голос Америки".

Читайте такожВерховний суд США розгляне пропозицію Обами щодо легалізації 5 мільйонів мігрантів

Нові правила були введені в умовах посилення прикордонного контролю після серії терактів в Парижі 13 листопада 2015 року, жертвами яких стали 130 осіб, і грудневого теракту в каліфорнійському Сан-Бернардіно, в результаті якого загинули 14 осіб. Теракт в США був здійснений ісламістом-американцем і його пакистанською дружиною, якій була видана "віза нареченої" за умови вступу в законний шлюб на території США.

Відео дня

Згідно з новими правилами, особи, які прибувають у США з Ірану, Іраку, Судану і Сирії, яким до цього віза була не потрібна, зможуть в'їжджати в США при наявності візи, отриманої в звичайному порядку в американських посольствах і консульствах, або рішення будуть прийматися американською владою в кожному конкретному випадку.

Як повідомило Міністерство внутрішньої безпеки, нові правила не повинні торкнутися "абсолютної більшості" тих, хто прибуває в США в рамках програми безвізового в'їзду. В рамках цієї програми без візи в США можуть в'їжджати особи, що прибувають з 38 країн. Вони можуть перебувати в США без візи не більше 90 днів.

За оцінками, щороку в рамках програми безвізового в'їзду в США прибувають близько 20 млн осіб.