REUTERS

Албанські поліцейські посилили свою присутність на кордоні Грецією на тлі побоювань, що сирійські біженці можуть використовувати країну в якості нового транзитного пункту після того як маршрут через Македонію і Сербію був заблокований.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на видання Ekathimerini.

Так, кордон з Грецією перебуває під спостереженням в режимі нон-стоп, в той час як поліція проводить регулярні перевірки вулиць і районів, що розташовані поблизу Греції.

Відео дня

Глава МВС Італії Ангеліано Альфано наступного тижня прибуде до Тірани для обговорення технічних деталей спільного моніторингу греко-албанського кордону.

Тірана стверджує, що готова взятии частку відповідальності за вирішення міграційної кризи в рамках спільного європейського плану, додаючи, що її можливості в наданні притулку біженцям і транзиті їх до північних країн Європи обмежені.

Читайте такожПрем'єр Греції: Австрія та балканські країни "руйнують Європу", небажаючи приймати біженців

Як відомо, раніше Хорватія оголосила про закриття так званого "Балканського маршруту" біженців, після того, як кордони для біженців закрили Словенія та Сербія.

Із 9 березня Словенія пускатиме в країну лише тих біженців, які прагнуть в'їхати з гуманітарних причин, а також тих, хто хоче подати заяву про надання притулку саме в Словенії.

Раніше повідомлялося, що лідери ЄС на міні-саміті з міграції ЄС-Туреччина, який відбувся у понеділок 7 березня, досягли значного прогресу в переговорах з Туреччиною щодо майбутньої угоди для зменшення напливу мігрантів.