REUTERS

Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Сергій Рудськой, пише Росбалт.

«Всі розрізнені бандгрупи ІДІЛ, що вирвалися з оточення, знищувалися російською авіацією, не даючи їм піти в напрямку Ракки і Дейр-ез-Зора», — сказав він.

Рудський також повідомив, що російські військові радники брали активну участь у розробці операції по звільненню Пальміри.

Відео дня

На першому етапі наступальної операції були заблоковані основні транспортні шляхи навколо міста. З позицій вівся вогонь артилерії і авіації сирійських урядових військ. У перші два дні операції російська авіація знищила більшість пунктів управління бойовиків.

Читайте такожЗвільнена від ІДІЛ сирійська Пальміра: фоторепортаж Reuters

За словами Рудського, 23 березня підрозділи сирійської армії впритул наблизилися до Пальмірі, приступили до штурму пануючих висот і взяли їх протягом доби.

«Вранці 27 березня сирійська армія і загони народного ополчення встановили повний контроль над містом. Протягом двох днів продовжувалося знищення залишків бандформувань в передмістях і окремих районах міста», — повідомив начальник Головного оперативного управління Генштабу РФ.

Як відомо, Росія почала повітряну військову операцію в Сирії 30 вересня 2015 року. В середині березня 2016 року президент РФ Володимир Путін доручив почати виведення основної частини угруповання ВКС з Сирії.