По словам Лаврова, Вашингтон использует действия КНДР как предлог для наращивания военного потенциала в регионе / Фото The U.S. Army via Flickr

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Переговори про постачання Сеулу ПРО THAAD (протиракетного комплексу рухомого наземного базування для висотного позаатмосферного перехоплення ракет середньої дальності) почалися після серії запусків балістичних ракет КНДР.

29 квітня на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ КНР Ван І глава МЗС Росії Сергій Лавров охарактеризував поведінку Пхеньяну як безвідповідальне.

Відео дня

У той же час, за словами Лаврова, Вашингтон використовує дії КНДР як привід для нарощування військового потенціалу в регіоні та розміщення глобальної системи ПРО.

Читайте такожОбама не погодився з умовами КНДР щодо припинення ядерних випробувань

"Ми єдині в тому, що північнокорейська сторона має утриматися від будь-яких нових безвідповідальних кроків, і одночасно підкреслили контрпродуктивності і небезпеку спроб використовувати дії Пхеньяна, при всій їх неприйнятність, як привід, як привід для нарощування військового потенціалу в регіоні та розгортання тут позиційного району глобальної протиракетної оборони США", - сказав Лавров.

Зі своєї сторони китайський міністр закордонних справ заявив, що плани розміщення на Корейському півострові системи ПРО США будуть зачіпати стратегічну безпеку як Китаю, так і Росії.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня Пхеньян провів другий за добу пуск ракети "Мусудан", що за всіма ознаками закінчився невдачею. Розрахункова дальність польоту ракети становить приблизно 3-4 тис. км.