REUTERS

Про це вона сказала на брифінгу у Вашингтоні (стенограма розміщена на сайті Держдепартаменту).

Як наголосила Трюдо, в Держдепартаменті бачили заяви російської сторони щодо проведення військових навчань у Чорному морі.

"Ми не отримували інформації від Російської Федерації відносно мети цих навчань окрім того, що з'явилося у пресі та в офіційних російських публічних заявах. Як ми говорили у минулому, ми очікуємо, що Росія виконає всі відповідні зобов'язання, щоб надати сусідам належні свідчення та ясність про об'єм і характер її діяльності. Усі військові навчання, включаючи ці, будь-яка діяльність повинні бути сумісними з міжнародним правом та з урахуванням прав інших країн", - сказала Трюдо.

Відео дня

Читайте такожПровал путчу в Туреччині: Держдеп очікує від Анкари роз'яснень щодо закриття низки ЗМІ

Як ідеться на сайті Міністерства оборони Росії, збройні сили РФ почали спеціальні навчання за видами всебічного забезпечення. Зокрема що на полігонах, аеродромах і навчально-тренувальних комплексах Південного військового округу та в акваторії Чорного моря на практиці будуть відпрацьовані питання матеріально-технічного, інженерного, морально-психологічного забезпечення, організації зв'язку, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного і біологічного захисту. Навчання триватимуть до 20 серпня.