cherami.club

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що скасовує обмеження на чартерне авіасполучення між Росією і Туреччиною. Відповідний документ опублікований у неділю, 28 серпня, на сайті уряду РФ, передає Lenta.ru.

Читайте такожУ Кремлі розповіли про телефонну розмову Путіна та Ердогана

Підпункт постанови кабміну від 30 листопада 2015 року, що забороняє польоти чартерів до Туреччини, відтепер викладено в такій редакції: «Прийняти додаткові заходи, спрямовані на забезпечення транспортної (авіаційної безпеки під час здійснення регулярного повітряного сполучення з Турецькою Республікою».

Відео дня

Крім цього, авіаперевізникам, що здійснюють чартерні рейси між Росією і Туреччиною, рекомендовано забезпечити прийняття додаткових заходів, спрямованих на забезпечення безпеки.

Рішення уряду прокоментували в Мінтрансі РФ. «Російська авіаційна влада готова негайно забезпечити необхідні умови для здійснення чартерних польотів до Туреччини, в тому числі почати видачу відповідних дозволів російським авіакомпаніям», — заявив міністр транспорту Максим Соколов. За його словами, авіакомпанії вже почали подачу заявок на здійснення нерегулярних рейсів в турецькі аеропорти.

Про зняття заборони на чартери до Туреччини ще 27 серпня повідомляло джерело в Росавіації, однак в уряді тоді заявили, що проект постанови, який знімає ці обмеження ще не підписаний прем'єром.

Після того як у листопаді 2015 року турецькі ВПС збили російський бомбардувальник, який брав участь в операції в Сирії, Москва ввела проти Анкари санкції. Мова йшла, зокрема, про скасування чартерних перевезень та обмеження для туроператорів на продаж путівок в цю країну.