Дональд Трамп / REUTERS

Годинник Судного дня — проект співробітників журналу Bulletin of Atomic Scientists. На їх рішення пересунути стрілки вплинули заяви президента США Дональда Трампа про ядерну зброю і кліматичні зміни, а також зростання націоналістичних настроїв у світі, пише Медуза.

Читайте такожКонгресмени США запропонували заборонити Трампу першим застосовувати ядерну зброю

Трамп перед вступом на посаду заявив, що США повинні посилити свій ядерний арсенал. Новий президент США також відомий як противник концепції глобального потепління. У 2012 році він заявив, що цю теорію придумали китайці, щоб позбавити американську промисловість конкурентоспроможності.

Відео дня

Як відомо, в попередній раз стрілки Годинника Судного дня пересували у 2015 році — відразу на дві хвилини вперед.

У 1953 році, коли Радянський Союз провів випробування водневої бомби, Годинник Судного дня показував 23:58. Ближче до 00:00 години глобальної катастрофи стрілки ніколи не підходили.

За Годиником Судного дня стежать з 1947 року. Спочатку вони відображали тільки загрозу ядерної війни. З 2007 року співробітники Bulletin of Atomic Scientists також стали враховувати зміни клімату та технологічні досягнення, які потенційно можуть призвести до глобальної катастрофи.