ЄП голосуватиме за безвіз для Грузії цього тижня / sputnik-georgia.ru

 

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу у Брюсселі повідомила речник Європейського парламенту Марджорі ван дер Бруке.

Читайте такожГрузія вирвалася вперед у "безвізовій гонці": в ЄС повідомили про політичну угоду

Відео дня

"Це те, на що грузини чекають вже деякий час. Парламент вважає, що зараз може погодитися з безвізовим режимом для громадян Грузії, тому що не так давно був ухвалений законодавчий акт, який забезпечив можливість призупинити безвізовий режим, якщо цього будуть вимагати умови. Це станеться у четвер", - деталізувала вона.

Після того, як рішення надати безвізовий режим буде проголосоване в Європарламенті, його ще має затвердити Рада Європейського Союзу.

Також очікується, що в найближчому майбутньому, після того, як набере чинності механізм тимчасового призупинення безовізового режиму, будуть розпочаті міжінституційні переговори щодо надання безвізового режиму Україні.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня єврокомісар з переговорів про розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявив, що очікує рішення про надання Україні безвізового режиму за 2-3 місяці.