Акція опозиції в Білорусі / REUTERS

Як передає «Радіо Свобода» з посиланням на ВВС, незважаючи на розпорядження глави держави призупинити стягнення "податку на дармоїдство", сотні незадоволених громадян вийшли на демонстрації в Бобруйську, Орші, Бресті, Рогачові. Серед затриманих - один із засновників і колишній лідер молодіжної організації партії БНФ - "Молодий Фронт" Павло Северінець. На короткий час було затримано і кореспондента “Радіо Свобода”.

Учасники протестів критикують економічну політику влади - низькі зарплати, відсутність робочих місць, введення нових податків і зборів за зубожіння населення. Лунають заклики до відставки президента Лукашенка.

Читайте також"Змусити працювати": Лукашенко закликав білоруських чиновників працевлаштувати дружин і коханок

Кількох лідерів білоруської опозиції було затримано в п'ятницю у місті Молодечно - районному центрі за 70 кілометрів від Мінська, де в марші протесту взяли участь близько однієї тисячі осіб. Вони засуджені на 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням в організації несанкціонованого заходу.

Правозахисники і спостерігачі повідомляють з регіонів про численні випадки превентивних затримань громадських активістів та про обшуки.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 12 березня, сотні людей вийшли на несанкціоновані протестні "Марші нетунеядців" у низці міст Білорусі, незважаючи на розпорядження президента Олександра Лукашенка припинити стягування "податку на дармоїдство".