Офіційні американські представники на умовах анонімності заявили, що США спостерігали за російськими спецпризначенцями і БПЛА в Сіді-Баррані / function.mil.ru

Офіційні американські представники на умовах анонімності заявили, що США спостерігали за російськими спецпризначенцями і БПЛА в Сіді-Баррані, що розташований приблизно в 100 км від кордону з Єгиптом і Лівією, повідомляє Reuters.

Читайте такожПід час авіаударів у Лівії вбиті 80 ісламістів – Пентагон

Разом з тим, за даними єгипетських джерел, підрозділ російських спецназівців складається 22 осіб, більше ніяких подробиць щодо місії російських військових не повідомили. Однак додали, що РФ використовувала ще одну єгипетську базу далі на схід в Марса-Матрух на початку лютого.

Відео дня

Міністерство оборони Росії не прокоментувало цю інформацію, Єгипет, в свою чергу, заперечує присутність якого-небудь іноземного контингенту на своїй території. "На єгипетській землі немає іноземного солдата з якоїсь іншої країни. Це питання суверенітету", - сказав представник єгипетської армії Тамер аль-Ріфаї. Військові США відмовилися від офіційних коментарів.

Представники США та дипломатичного корпусу пояснили присутність Росії в Лівії спробою підтримати лівійського військового командувача Халіфа Хафтара, який зазнав невдачі після нападу ісламістів на нафтові порти, контрольовані його військами.