Рекс Тіллерсон / REUTERS

Секретар Державного департаменту Сполучених Штатів Рекс Тіллерсон перед тим, як відбути з візитом до Москви, поцікавився у своїх європейських колег з країн "Великої сімки", чому американські виборці повинні переживати за конфлікт в Україні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро, передає Reuters.

Як відомо, нова адміністрація США на чолі з президентом Дональдом Трампом заявляла, що буде менш залученою до справ на міжнародній арені, аніж були до неї деякі попередники. Водночас вони наголошували союзникам, що інтереси Америки перебуватимуть на першому місці.

Відео дня

Читайте такожПорошенко провів телефонні переговори з держсекретарем США

Глава МЗС Франції зазначив, що Тіллерсон відкрито запитав, чому: американські платники податків повинні турбуватися про Україну?

Еро у відповідь сказав: "Це в інтересах платників податків США, щоб Європа була захищеною та міцною політично і економічно... Ви не хочете слабку Європу, розбиту на шматки та немічну".

Як повідомляв УНІАН, голови МЗС країн G7 у підсумковому комюніке після зустрічі в Італії заявили проєдність у питанні збереження санкцій проти РФ до повного виконання нею Мінських угод. Також вони закликали Росію вплинути на бойовиків у питанні виконання цих угод.