Країни G7 пояснили, до якого часу будуть діяти санкції проти Росії / REUTERS

Країни G7 домовилися про продовження застосування обмежувальних заходів проти Росії доки вона не повернеться до дотримання міжнародного права.Про це йдеться у фінальній декларації зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 в італійській Луцці, яка оприлюднена на сайті МЗС Італії.

"Ми єдині в тому, що криза в Україні може бути вирішена лише дипломатичним шляхом, з повною повагою до міжнародного права і принципів і в повній підтримці незалежності України, її територіальної цілісності та суверенітету» - йдеться у декларації.

Читайте такожЧехія виступає за збереження санкцій проти Росії до повного виконання "Мінська"

Відео дня

Також у декларації очільники МЗС країн «Великої сімки» заявили, що визнають відповідальність Росії у конфлікті в Україні і наголосили на необхідності для неї виконувати свої зобов'язанання в рамках Мінських угод.

"Ми знову засуджуємо незаконну анексію Кримського півострова і підтверджуємо нашу політику невизнання анексії і санкцій протии причетних до неї" - йдеться у декларації.

Зокрема, наголошується на необхідності виведення з України іноземних військових формувань і обладнання, повернути Україні контроль над власним кордоном та забезпечити доступ гуманітарної допомоги людям, які її потребують.

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій чітко прив'язана до повного виконання Росією її зобов'язань в рамках Мінських угод і поваги до суверенітету України" - заявили міністри.

Як повідомляв УНІАН раніше, очільники МЗС країн G7 не дійшли згоди щодо розширення санкцій проти Росії та Сирії. Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро.

Наприкінці зустрічі, яка проходила в Італії, глава МЗС Франції також заявив, міністри G7 зійшлися на думці, що президент Сирії Башар аль-Асад не може відігравати жодної ролі в майбутньому своєї країни.