Джим Маттіс / REUTERS

Напруга між США та РФ не вийде з-під контролю та не переросте у військовий конфлікт, незважаючи на різке охолодження відносин між Вашингтоном і Москвою після застосування сирійським урядом хімічної зброї в провінції Ідліб. Про це заявив міністр оборони США Джим Маттіс, передає «Голос Америки».

«Як вам відомо, держсекретар Тіллерсон зараз перебуває в Москві. Ми зберігаємо канали зв'язку з російськими військовими і дипломатами. Напруженість у відносинах не вийде з-під контролю», - запевнив голова Пентагону.

Міністр також наголосив, що не вважає заяви російського керівництва про можливу силову відповіді на нові удари США по сирійських об'єктах серйозною загрозою.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі не збираються припиняти підтримку Асада, бо вважають його борцем з тероризмом

«Я впевнений в тому, що росіяни робитимуть те, що найбільше відповідає їхнім інтересам. Зовсім не в їхніх інтересах, якщо ця ситуація вийде з-під контролю», - сказав він. 

Як повідомляв УНІАН раніше, президент США Дональд Трамп в інтерв'ю Fox Business заявив, що Вашингтон не планує значне розширення своєї участі у військовому конфлікті в Сирії.

«Ми не підемо в Сирію», — сказав Трамп, не уточнивши, які саме дії Сполучені Штати не мають наміру вживати в Сирії.

При цьому американський президент прокоментував нанесений за його наказом авіаудар ракетами «Томагавк» по аеродрому Шайрат в сирійській провінції Хомс.