Еммануель Макрон / REUTERS

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель побажала переможцю першого туру президентських виборів у ФранціїЕммануелю Макрону "усього найкращого", передає DW.

"Добре, що успішним був Еммануель Макрон зі своїм сильним курсом щодо сильного Європейського Союзу та соціально орієнтованої ринкової економіки", - написав від імені глави німецького уряду його речник Штеффен Зайберт у мережі Twitter. "Усього найкращого на наступні два тижні", - додав представник уряду ФРН.

Читайте такожВибори президента у Франції: євро досяг 5-місячних максимумів на фоні перемоги Макрона в першому турі

Відео дня

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель також привітав результати виборів у Франції та висловив надію, що Макрон, "єдиний справді проєвропейський кандидат", стане президентом. Про це дипломатичне відомство ФРН повідомило у соцмережі Twitter.

Як повідомляв УНІАН, перший тур виборів президента у Франції відбувся у неділю, 23 квітня. Згідно з оприлюдненими результатами голосування, центрист, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон здобув 23,75% голосів виборців, лідерка праворадикального "Національного фронту" Марін Ле Пен - 21,53%.

Другий тур президентських виборів у Франції відбудеться 7 травня.