Педро аграмунт може піти у відставку в п'ятницю / фото: УНІАН

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, відставки якого вимагає ряд депутатів, пообіцяв у п'ятницю, 28 квітня, виступити із заявою щодо свого статусу за наслідками слухань на засіданні асамблеї стосовно його поїздки до Сирії. Про це перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко написала у Facebook.

Читайте такожАграмунт не повернувся на своє місце в залі засідань ПАРЄ, його замінив віце-президент

«Розпочалися слухання щодо поїздки Аграмунта і його двох колег по ПАРЄ до Сирії. Він сказав, що у п'ятницю, за наслідками слухань, виступить із заявою відносно свого статусу. Голова юридичного комітету, бельгійський депутат Детекс говорить, що відвідав Сирію, бо його країна страждає від міграційної кризи. Також говорить, що був там як сенатор, а не член ПАРЄ», - написала Геращенко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня на сесії ПАРЄ ряд депутатів закликали Аграмунта подати у відставку через його візит разом з російською делегацією до Сирії.

Своєю чергою Аграмунт заявив, що його поїзда до Сирії була «помилкою» і вибачився. Однак коли депутати почали вимагати його відставки, оголосив перерву, після чого до зали не повернувся.