REUTERS

Співробітниця ФБР, якій було доручено брати участь у розслідуванні щодо бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава", поїхала до Сирії і вийшла заміж за бойовика, передає ТСН з посиланням на CNN.

Повідомляється, що перекладачка ФБР Даніела Грін збрехала керівництву про те, куди має намір податися, і попередила свого чоловіка Дениса Касперта про розслідування. Грін вийшла заміж за Касперта в 2014 році, але ЗМІ про це стало відомо тільки зараз.

Читайте такожЛондон: поліція затримала п'ятьох підозрюваних у тероризмі, поранено дівчину

Відео дня

Як відзначає телекомпанія, Грін попередила Касперта про те, що влада почала проти нього розслідування. При цьому через кілька тижнів після заміжжя жінка, по всій видимості, усвідомила, що зробила помилку і повернулася до США. Вона погодилася співпрацювати з американськими спецслужбами, а також визнала себе винною в тому, що давала неправдиві свідчення, що стосуються міжнародного тероризму.

Грін була засуджена до двох років в'язниці і була звільнена влітку 2016 року. За оцінкою CNN, у зв'язку з тим виникає запитання, чи не обійшлося міністерство юстиції США з жінкою занадто м'яко.

У жовтні 2015 року телеканал повідомив, що 39-річний Касперт був ліквідований у ході нальоту американської авіації в Сирії. Раніше Держдеп США вніс Касперта до списку особливо небезпечних міжнародних терористів.

За інформацією відомства, колишній репер з Німеччини приєднався до ІД в 2012 році і служив пропагандистом і вербувальником угруповання. Він кілька раз фігурував у відеороликах ІД і один раз з'явився в кадрі з відрізаною головою.