Ілюстрація / REUTERS

Катар повинен надати чіткі відповіді на обвинувачення країн Перської затоки щодо підтримки країною тероризму. Про це заявив речник французького уряду Крістоф Кастанер, передає Європейська правда з посиланням на Reuters.

"Катар повинен бути повністю прозорим та чітко відповісти на питання, які були задані його сусідами. Це те, про що просить Франція", - заявив журналістам  речник французького уряду, відповідаючи на запитання, чи поділяє Париж звинувачення Саудівської Аравії щодо Катару.

Читайте такожДесята держава оголосила про розрив дипломатичних відносин з Катаром

Відео дня

"Мова не йде про те, щоб стати на чийсь бік. Ми є країною, яка дружить з цими державами, і з якими наша співпраця є історичною і глибокою, тому ми закликаємо всі сторони знову возз'єднатися і домогтися того, щоб на усі питання було знайдено відповіді", - додав Кастанер.

Нагадаємо, 10 країн, серед яких найближчі сусіди Катару, Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати, розірвали дипломатичні зв'язки з Катаром.

Сенегал заявив про відкликання свого посла з Катару і солідарність з Саудівською Аравією в кризі.

Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ і Саудівській Аравії.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі "Аль-Каїди" та "Ісламської держави". Катар усі обвинувачення заперечує.