REUTERS

Урядові війська Венесуели у четвер, 22 червня, відкрили вогонь по протестувальниках після того, як ті спробували прорватися на авіабазу в східній частині Каракаса.

Один протестуючий загинув, повідомляє dt.ua з посиланням на Reuters. Всього з квітня у Венесуелі загинуло 76 протестувальників.

За даними агентства, ще мінімум двох поранених мітингувальників медичні працівники госпіталізували.

Відео дня

Читайте такожОпозиція Венесуели заявила про використання проти них "людей із кримінальним минулим"

Постраждалий 22-річний Давид Хосе Валленілла помер у лікарні муніципалітету Чакао. Мер муніципалітету Рамон Мучачо повідомив про те, що загиблий був доставлений до лікарні в дуже важкому стані.

Опозиційний політик Хосе Мануель Оліварес заявив про те, що Валленілла був застрелений військовослужбовцями Національної гвардії Венесуели, які розстрілювали протестувальників гумовими кулями впритул.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро і міністр внутрішніх справ країни Нестор Реверол пообіцяли розслідувати інцидент з розстрілом протестувальників і покарати винних.

Нагадаємо, протестні акції опозиції у Венесуелі проходять вже кілька місяців. Демонстранти вимагають відсторонення від посади Ніколаса Мадуро. На думку опозиції, він відповідальний за економічну кризу в країні, який привів до серйозного дефіциту постачання.