Олексій Навальний / REUTERS

У четвер російська поліція провела "слідчі заходи" у виборчих штабах опозиційного політика Олексія Навального в низці міст Росії.

Як передає Радіо Свобода, обшук, зокрема, пройшов у московському штабі політика. У поліції заявили, що він пов'язаний зі справою про "самоправство", яке нібито було порушено через порушення договору оренди інших приміщень в будівлі.

Обшуки також пройшли в штабах політика у Вологді і Астрахані. У Чебоксарах поліцейські прийшли в штаб Навального нібито через повідомлення про крадіжку. Вчора обшуки пройшли в штабах в Новосибірську і Орлі. Свої дії правоохоронні органи пояснили перевіркою повідомлень про незаконну агітацію. Зі штабів було вилучено агітаційні матеріали.

Відео дня

Також повідомляється, що співробітник московського штабу Навального Олександр Туровський був побитий силовиками при затриманні.

Читайте такожУ Барнаулі біля міськадміністрації на соратника Навального напали з ножем

Глава передвиборчої кампанії Навального Леонід Волков повідомив, що поліцейські "проводять слідчі дії невідомого характеру" на складі федерального штабу, де зберігаються залишки тиражу газети опозиціонера. У десятках міст, у тому числі в Іваново, Барнаулі, Нижньому Новгороді і Оренбурзі прихильникам опозиціонера не видають спрямовані їм примірники газети.

Навальний має намір брати участь у виборах президента Росії в 2018 році. По всій країні відкрилися вже майже 60 штабів політика, його висунення підтримали понад півмільйона осіб. Прихильники Навального зіткнулися з погрозами і тиском. На самого опозиціонера в кінці квітня було скоєно напад – його облили зеленкою, він отримав хімічний опік ока.

Сьогодні, 7 липня, Навальний вийде на свободу після адміністративного арешту за звинуваченням в організації антикорупційної акції 12 червня в Москві. Його прихильники планують у суботу та неділю провести у багатьох містах країни агітаційні пікети.