REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що США і Російська Федерація працюють над встановленням режиму припинення вогню ще в одному районі Сирії.

Про це Трамп повідомив на спільній прес-конференції з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном в Єлисейському палаці в Парижі, що транслювалась на сайті Білого дому.

Як зазначив американський лідер, після його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в рамках саміту "Великої двадцятки" минулого тижня, на південному заході Сирії вдалося досягнути виконання угоди про припинення вогню.

Відео дня

"Ми досягли режиму припинення вогню, який наразі тримається вже майже п'ять днів", - заявив Трамп.

Також президент США додав, що можливо п'ять днів не є довгим періодом, але у ситуації із Сирією "це дуже тривалий період часу".

"І це стало результатом підтримання комунікації з країною (з Росією - УНІАН). Під час цього п'ятиденного періоду багато життів було збережено, багато людей не загинули, жодного пострілу не було зроблено у дуже, дуже небезпечній частині світу. І це в одній із найнебезпезпечніших частин Сирії", - наголосив Трамп.

"Тому, завдяки певній комунікації і діалогу, ми змогли досягти режиму припинення вогню. І це буде продовжуватися певний час, і, відверто кажучи, ми працюємо над другим етапом припинення вогню у дуже неспокійній частині Сирії. І якщо ми досягнемо цього, і раптово ще у декількох районах, ви отримаєте ситуацію, коли не будуть здійснюватись постріли у Сирії", - сказав Трамп.

Читайте такожТрамп і Макрон обговорили ситуацію в Україні

Як повідомляв УНІАН, 7 липня Сполучені Штати, Росія та регіональні країни Близького Сходу досягли угоди про припинення вогню на території південного заходу Сирії, яка є однією із зон, де впродовж шести років триває війна.