Надгробний камінь в театрі-музеї Дали в місті Фігерас / REUTERS

В іспанському місті Фігерас почалися роботи з ексгумації тіла художника Сальвадора Далі, яка була санкціонована судом для встановлення батьківства. Про це повідомляє Медуза з посиланням на Associated Press.

Читайте такожУ Чехії ексгумували останки письменника Олександра Олеся, Порошенко доручив українському МЗС вжити заходів

Сальвадор Далі похований у склепі на території створеного ним театру-музею. Для ексгумації необхідно підняти з поховання кам'яну плиту вагою в півтори тонни.

Відео дня
Труну з тілом Дали виносять з театру-музею в місті Фігерас / REUTERS

Як пише Deutsche Welle, в першу чергу експерти визначать, в якому стані знаходяться останки і чи зберігся якийсь генетичний матеріал після дії хімікатів, які використовувалися для бальзамування тіла художника.

Читайте такожУ Кракові відбулася ексгумація тіла екс-президента Польщі Леха Качинського

Сальвадор Дали похований у склепі на території створеного ним театру-музею / REUTERS

Як повідомляв УНІАН, суддя мадридського суду Марія дель Мар Креспо постановила ексгумувати останки художника Сальвадора Далі для експертизи ДНК. Рішення було винесено за позовом Марії Пілар Абель Мартінес, яка намагається довести, що вона — біологічна донька Далі.

REUTERS

Сальвадор Далі помер у Фігерасі в 1989 році у віці 84 років. Він створив понад півтори тисячі картин, ілюстрацій і скульптур і є одним з найбільш відомих представників сюрреалізму.