Ілюстрація / REUTERS

Після "Лікарів без кордонів" ще дві неурядові організації (НУО) припинили свої рятувальні місії в Середземному морі. Як повідомили в неділю, 13 серпня, організації Save the Children і Sea Eye, їх співробітники змушені призупинити свою діяльність через погрози з боку лівійської берегової охорони, як повідомляє DW.

Раніше того ж дня з'явилася інформація, що кораблі гуманітарних організацій піддалися обстрілу з боку лівійців, які прагнуть, за їх словами, "до контролю над рятувальними операціями".

Читайте такожКраїни ЄС почали процес повернення мігрантів до Греції

Відео дня

Напередодні про обмеження своєї гуманітарної місії оголосили "Лікарі без кордонів". Зокрема, в море більше не буде виходити судно Prudence - один з найбільших кораблів, що займається порятунком біженців. Тільки в травні 2017 року він прийняв на борт близько 1500 осіб.

"Лікарі без кордонів" пішли на цей крок у зв'язку з тиском з боку Лівії та Італії. Лівійські власті збираються обмежити присутність кораблів гуманітарних організацій у міжнародних водах, ввівши власну "пошуково-рятувальну зону".

На частку неурядових організацій припадає майже третина рятувальних операцій біля берегів Лівії. Низка країн ЄС критикують їх діяльність, вважаючи, що вона лише спонукає все більше людей тікати у Європу.