REUTERS

Кваліфікаційні випробування важкої бомби B61-12 були проведені в Неваді Національним управлінням ядерної безпеки Департаменту енергетики США (NNSA) спільно з ВПС країни, говориться в повідомленні управління. Випробування були проведені 8 серпня, але повідомили про них тільки зараз, передають Ведомости.

Читайте такожТрамп ухилився від відповіді на запитання, чи є Росія загрозою для СШАВ ході випробувань з літака F-15E були скинуті дві бомби, які не мали бойового заряду. Таким чином американські військові оцінили неядерні функції зброї і здатність літака по її доставці.

Відео дня

Перший подібний кваліфікаційний тест відбувся в березні. Він відкрив серію випробувань, яка буде проводитися протягом наступних трьох років. Заступник директора NNSA з оборонних програм Філ Келбос пояснив, що випробування проводяться в рамках «програми продовження життя B61-12», вона йде за графіком, а самі бомби доводять свою ефективність.

В ядерному арсеналі США B61-12 об'єднує і замінює чотири варіанти бомби B61. Перший блок виробництва планується завершити до березня 2020 року.