Наталія Поклонська / REUTERS

Російський режисер Олексій Учитель заявив, що «депутат Держдуми» Наталія Поклонська, що перейшла на бік окупантів в Криму, надає підтримку і забезпечує прикриття «терористичної організації».

Заяву режисера, як йдеться в прес-релізі, що надійшов у редакцію «Медузи», пов'язана з інцидентом в Єкатеринбурзі, де чоловік протаранив будівлю кінотеатру і влаштував підпал.

За словами режисера, в Росії під виглядом релігійної формується терористична організація, яка ставить своєю метою дестабілізацію суспільства. Учитель зазначив, що протести проти його фільму «Матильда» — це лише привід для цієї організації заявити про себе. Він зазначив, що «бойовиків» ніхто не намагається зупинити. Про яку саме організацію йде мова, він не уточнив.

Відео дня

Читайте такожУ Росії студію режисера скандального фільму про Миколу II закидали "коктейлями Молотова"

«Ми бачимо і їх ідеологів, організаторів, бойовиків. Вони не ховаються. Ми бачимо, що вони працюють не проти кіно, вони працюють проти російської держави. Пора вже їх зупинити!» — йдеться в заяві Учителя.

Як повідомляв УНІАН, у центрі Єкатеринбурга під вхідну групу кіноконцертного театру "Космос" врізався автомобіль УАЗ. В результаті інциденту виникла пожежа. У слідчому управлінні СК РФ по Свердловській області заявили, що підозрюваним є 39-річний житель міста Ірбіт. За попередніми даними, чоловік перебуває на обліку у психіатра. Чоловік отримав значні опіки і був доставлений в лікарню.

Мер Єкатеринбурга заявив, що вважає підпал кінотеатру "Космос" терактом, який стався через "нагнітання" навколо скандальної стрічки «Матильда».