Зігмар Габріель / REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) закликав США, Росію та Китай перейти до прямих переговорів з Північною Кореєю. Необхідно зважитися на "сміливі кроки" в дусі політики розрядки між СРСР і США в 1980-их роках, заявив урядовець в інтерв'ю німецькій газеті Bild, оприлюдненому 18 вересня, як повідомляє DW.

На думку Ґабріеля, північнокорейський лідер Кім Чен Ин переконаний, що збереже свій режим завдяки атомній бомбі. "Кім Чен Ин - далеко не божевільний", - наголосив німецький міністр і додав, що північнокорейський правитель дотримується холоднокровно обраної стратегії: якщо він матиме ядерну бомбу, його режим буде в безпеці. "Адже ніхто не ризикне йому погрожувати", - пояснив Ґабріель. Для того, щоб зупинити ядерну програму КНДР, слід дати Кім Чен Ину іншу гарантію безпеки. А таку гарантію спроможні дати під час прямих переговорів лише США, Росія та Китай, вважає глава німецького МЗС.

Читайте такожВідразу три найсильніші армії світу почали маневри біля КНДР

Відео дня

Водночас німецький урядовець наголосив, що для того, щоб санкції продемонстрували свою дію, має пройти певний час. "Ми це бачили на прикладі Ірану", - наголосив Ґабріель.

Нагадаємо, напередодні представниця США в ООН Ніккі Хейлі застерегла Пхеньян від агресивних дій, оскільки КНДР, за її словами, не зможе пережити війну, якщо США змушені будуть захищатися.