Ілюстрація / REUTERS

Смартфони військових, які знаходяться на базах НАТО в Естонії, Латвії і Польщі, піддалися хакерській атаці. Військові підозрюють, що атаки проводили російські хакери. На Росію, зокрема, вказувала IP-адреса, з якої намагалися зламати смартфон, пише WSJ.

Для атак використовувалися дрони, оснащені технікою для спостереження. Експерти, опитані виданням, стверджують, що таке обладнання, найімовірніше, доступно лише державним організаціям.

Читайте такожУ партії Меркель повідомили про хакерську атаку напередодні виборів, підозрюють РФ

Відео дня

На військовій базі у Польщі хакерській атаці піддалися смартфони і акаунти у Facebook як мінімум семи осіб. Як розповів WSJ один з інформаторів, після повернення з навчальних стрільб він виявив, що його смартфон намагаються зламати. Хакер намагався пройти через другий етап його захисту.

Через почастішання випадків злому, військових в Естонії зобов'язали вийняти SIM-карти з телефонів, а інтернетом дозволили користуватися тільки через безпечні з'єднання у частині. Використання геолокаціі також заборонено.

Джерело WSJ розповіло, що інформація, отримана зі смартфонів, використовувалася під час зустрічей з військовими, щоб їх залякати. При цьому вони побоюються, що зламані смартфони можуть відправляти помилкові команди військовим у разі початку бойових дій.

Як повідомляв УНІАН, у вересні російські боти в Facebook закликали американців виходити на акції проти мусульман.