Улюкаєв / фото REUTERS

Колишнього міністра економічного розвитку Російської Федерації Олексія Улюкаєва, підозрюваного у вимаганні хабара у розмірі 2 мільйонів доларів, засудили на 8 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Про це повідомляє Medusa.

Обвинувачення наполягало на 10 роках суворого режиму, а також штрафі у розмірі 500 мільйонів рублів. Суд, однак, виніс інше рішення, хоча й не набагато пом'якшене. Улюкаєву дали 8 років позбавлення волі і штраф у розмірі 130 мільйонів. Йому також заборонили обіймати керівні посади протягом 8 років.

Відео дня

Читайте такожМіністра економічного розвитку Росії затримали за отримання хабара

Нагадаємо, російського міністра затримали 15 листопада 2016 року співробітники ФСБ під час отримання хабара у розмірі 2 млн доларів. За версією слідства, Улюкаєв вимагав гроші від представника "Роснефти" за законну видачу позитивного висновку і оцінки операції з придбання державного пакету акцій компанії "Башнефть".

Головним суддею в процесі став одіозний Артур Карпов, який за винесення політичних рішень у справах потрапив у списки Магнітського і Савченко.

Голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв назвав затримання міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва важкою подією, яка виходить за межі розуміння.