Ілюстрація / REUTERS

Адміністрація Дональда Трампа висунула нові вимоги для 38 країн, які беруть участь у програмі безвізового режиму США.

Відтепер ці країни повинні використовувати дані про контртерористичні операції США для перевірки своїх громадян, які перетинають кордони з третіх країн, повідомляє УП з посиланням на Reuters.

Зазначається, що багато країн вже це роблять. Тепер це повинні робити всі країни, які мають безвізові домовленості із Сполученими Штатами.

Відео дня

Читайте такожСША можуть скоротити видачу віз для сезонних працівників і культурного обміну

Крім того, Вашингтон зобов’язав проводити інформаційні кампанії про наслідки перевищення терміну перебування в США щодо тих країн, чиї громадяни найчастіше цим зловживають.

Серед таких країн – Греція, Угорщина, Португалія та Сан-Марино.

Зокрема, громадяни цих країн, які перевищили можливий термін перебування в США, у майбутньому можуть бути позбавлені права на безвізові подорожі до Сполучених Штатів.

Також США почне оцінювати країни, які мають безвіз із Вашингтоном щодо їхніх гарантій проти "інсайдерських загроз" у своїх аеропортах, особливо в тих, які мають прямі рейси до Сполучених Штатів.

Мета перевірок - переконатися, що працівники аеропортів та авіації в цих країнах не корумповані та не намагаються створювати загрозу для літаків, особливо тих, які пов'язані із США.