Ілюстрація REUTERS

Служба міграційного та митного контролю США звернулась до технологічних компаній із запитом на створення системи, яка дозволила би стежити за власниками американських віз, які перебувають на території США,  повідомляє Голос Америки з посиланням на Pro Publica.

Читайте також"Більше ніяких лотерей": Трамп хоче посилити систему видачі грін-карт після теракту в Нью-ЙоркуПравоохоронців цікавлять алгоритми, які б оцінювали потенційну загрозу, яку становлять власники віз, а також проводили стеження у соціальних мережах за поведінкою осіб, віднесених до категорії підвищеного ризику.

"Щороку до США прибувають мільйони людей, які пізніше залишають територію країни, тому ми повинні ставитись до ситуації зважено", - сказав Луіс Роді, заступника директора однієї із програм Служби міграційного та митного контролю США.

Відео дня

Повідомляється, що уряд США перебуває на етапі збору інформації від технічних компаній і ще не перейшов до створення програмного забезпечення, яке могло би впоратись із поставленими завданнями.

Представники Служби міграційного та митного контролю США заявили технологічним компаніям, що сподіваються отримувати автоматичні повідомлення про активність власників американських віз у соціальних мережах. Служба вже веде стеження за певними повідомленнями у соцмережах, але планує розширити цю сферу діяльності.