Американські військові, ілюстрація / REUTERS

Президент США, виступаючи у Вашингтоні з поданням нової стратегії національної безпеки, на початку своєї промови зазначив, що інші держави, для захисту яких воюють американські солдати, повинні компенсувати Вашингтону військові витрати.

Читайте такожТимчук розповів про нову стратегію Путіна на Донбасі

Як передає Радіо Свобода, за словами Трампа, це один із проявів нового підходу США до захисту своїх інтересів.

Відео дня

"Ми вступаємо в нову еру змагання", заявив Дональд Трамп. "Держава без кордонів – це не держава. Держава, не здатна виграти війну, не здатна захистити себе", вважає президент США. "Америка – знову у грі, і Америка має намір виграти", проголосив Трамп.

За словами глави Білого дому, економічне процвітання – головна умова забезпечення національної безпеки.

Основні тези виступу президента США раніше опублікував Білий дім. У документі, зокрема, говориться, що Росія і Китай кидають виклик Сполученим Штатам і підривають їхню національну безпеку.

Росія і Китай в новій доктрині названі "ревізіоністськими державами", які збільшують витрати на оборону і застосовують репресивні заходи до громадянського суспільства. Зокрема, посилюють контроль за поширенням інформації. У російському МЗС вже заявили, що з тривогою сприймають спроби Вашингтона віднести Росію до противників США.