Американські військові, ілюстрація / REUTERS

Командувач Корпусу морської піхоти США генерал Роберт Неллер попередив своїх підлеглих про наближення війни та закликав їх готуватись до цього.

Відповідну заяву, як повідомляє Голос Америки з посиланням на Military.com, Неллер зробив у ході візиту до американських морських піхотинців, розташованих у Норвегії на ротаційній основі на запрошення уряду Норвегії.

Неллер наголосив на тому, що морські піхотинці мають бути готовими до війни повсякчасно і заявив, що у майбутньому на них чекає значний бій. При цьому він вказав на Росію та тихоокеанський регіон, як зони конфлікту в майбутньому.

Відео дня

Читайте такожВідлякати Росію є найкращим способом зупинити її агресію – сенатор США про зброю для України

"Сподіваюсь, що неправий, але наближається війна... Ви вже берете участь у бою, перебуваючи тут - в інформаційному бою, політичному", - цитує слова генерала видання.

Росія неодноразово заперечувала проти присутності морських піхотицнів США у Норвегії.

Видання Military.com відзначає, що морським піхотинцям США у Норвегії раніше заборонили використовувати слово Росія у спілкуванні зі ЗМІ.

Водночас Сержант-майор Морської піхоти США (специфічна для Морської піхоти лідерська посада - прим. ГА ) Роналд Ґрін, який також відвідав військовослужбовців США у Норвегії, нагадав, що за ними пильно стежать.

"Пам'ятайте, чому ви тут. Вони стежать. Так само, як ви стежите за ними, вони стежать за вами. Зараз тут 300 морпіхів; ми можемо збільшити кількість від 300 до 3000 за день", - також відзначив військовий.

Ґрін, не використовуючи слово "Росія", нагадав військовим США про незадоволення, яке наявне з приводу їх присутності у Норвегії.

"Їм не подобається, що ми протистоїмо їм, а нам - подобається той факт, що їм це не подобається. Нас тут 300, вони нас оточили. Що ж - вони потрапили до нас у пастку, правильно? Ми вже були у такій ситуації".