Народу України

Сотні тисяч співробітників служб безпеки, поліцейських і військових будуть нести службу в новорічну ніч по всьому світу для того, щоб забезпечити безпеку, повідомляє Голос Америки.

Читайте такожКонцерти і посилена охорона: Київ готується до святкування Нового року (відео)Влада Нью-Йорка оголосила, що будуть перекривати вулиці, використовувати двоетапні огляди, снайперів і спеціально навчених собак для забезпечення безпеки на Таймс-сквер, де приблизно 2 млн людей зберуться, щоб побачити щорічне падіння кришталевої кулі.

У Лас-Вегасі, штат Невада, до півтори тисячі поліцейських приєднаються триста національних гвардійців, щоб забезпечити безпеку на знаменитому Стрипі, де розташовані казино і готелі. У Новий рік світову столицю азартних ігор відвідує близько 300 тис. туристів.

Відео дня

В Південній Америці, в Ріо-де-Жанейро, поліція планує збільшити чисельність сил безпеки під час новорічних свят до 12 тис., що на 20% більше, ніж у минулому році. Військова поліція оголосила, що скасує відпустки для співробітників для того, щоб для чергування вистачило людей.

У Лондоні рекордна кількість озброєних поліцейських і патрульних з собаками будуть стежити за святкуваннями, забезпечуючи безпеку, в тому числі, в метро.

У Німеччині всі найбільші міста, включаючи Берлін, Мюнхен, Гамбург та Кельн оголосили, що збільшують кількість поліцейських у дні свят.

У Стамбулі поліція вже арештувала 120 людей, підозрюваних у зв'язках з «Ісламською державою». У місті планується вдвічі збільшити кількість поліцейських для того, щоб запобігти можливим інцидентам.

В Індії понад 300 тис. співробітників служби безпеки будуть охороняти популярні місця відпочинку в Мумбаї.

В Австралії, яка в числі перших країн зустріне Новий рік, служби безпеки готові запобігти можливим терактам в новорічну ніч. В центрі Сіднея повинні зібратися більше мільйона чоловік, і як мінімум півмільйона будуть спостерігати за феєрверками у Мельбурні.