Сумний Путін на урочистостях 23 лютого 2017 року / REUTERS

Директор департаменту міжнародних багатосторонніх відносин Фонду "Майдан закордонних справ" і дипломат Олександр Хара прокоментував питання про те, чи очікує Володимира Путіна доля одіозного радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Читайте такожАстролог розповів, коли можливий розпад РФ

Як повідомляє Главред, за оцінкою експерта, такий сценарій може втілитися, коли Путін помре на самоті, а його оточення буде боятися прийти йому на допомогу.

Відео дня

"Росія не є правовою демократичною державою, отже, сподіватися на те, що замість Путіна може прийти хтось інший, марно. Що стосується України, навіть так звані лідери опозиції (Навальний і Собчак) тільки нюансами відрізняються від Путіна і Ко. Враховуючи відсутність вільних ЗМІ, фактичне зомбування суспільства, а також невеликий шар середнього класу - прихід будь-яких ліберальних демократичних політиків не проглядається в найближчому майбутньому. Можливо, на Путіна чекає доля його улюбленого Сталіна, коли він помре на самоті, а його оточення буде боятися прийти йому на допомогу. Малоймовірно, але не можна відкидати і можливості його усунення від влади. Втім, це не поліпшить нашого становища, враховуючи наявний елітний та громадський консенсус щодо підлеглої ролі України", – сказав Хара.