Ідею Берзиньша в Естонії не оцінили

Ідею об'єднати армії балтійських країн, що не сподобалась естонському міністру, днями висловив президент Латвії Андріс Берзиньш.

«Що стосується утворення єдиної армії, то це я реалістичним не вважаю, тому що у кожної держави свої сили оборони, кожна держава розвиває їх сама, і ця самостійність не перешкоджає втіленню в життя оборонних планів НАТО», - заявив міністр, додавши, що владі Латвії та Литви необхідно збільшити витрати на оборону, передає Лента.ру повідомлення ERR.

«Якщо подивитися на Росію, то вона за останні чотири роки подвоїла озброєння, і постійні розвідувальні польоти поблизу повітряного простору НАТО, і останнє порушення повітряного кордону Естонії - все говорить про те, що оборону потрібно розвивати», - резюмував Рейнсалу.

Відео дня

Пропозицію про створення єдиних збройних сил Латвії, Литви та Естонії Берзиньш висловив 20 липня в інтерв'ю агентству BNS. Він підкреслив, що кожній країні окремо немає сенсу вкладати великі гроші в оборону. Набагато ефективнішою, за словами латвійського лідера, була б консолідація збройних сил.

Згідно з доповіддю про обороноздатність прибалтійських держав, яка була представлена минулої осені, Латвія має найменше можливостей для протистояння зовнішнім загрозам. Найбоєздатныша армія - в Естонії.