Євген Перебийніс

Про це УНІАН повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він зазначив, що “на даний час немає детальної інформації” про ДТП.

“Зараз відомо, що громадянин України в Шарм-ель-Шейху потрапив в автокатастрофу і перебуває в лікарні у важкому стані - йому потрібна операція. Розглядається питання про його можливе транспортування в Каїр”, - сказав Перебийніс.

Відео дня

На тему: ЗМІ: В Єгипті затримали українця з посвідченням "моджахеда Сирії"

На запитання УНІАН, чи не брав цей громадянин участі в політичних акціях в Єгипті, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України сказав: “Наше посольство направило відповідні запити щодо ситуації, але на даний час жодної інформації щодо будь-якого порушення закону цим громадянином нам не надходило”.

За словами Перебийноса, постраждалий перебуває у непритомному стані, тому консули не змогли з ним розмовляти. При цьому Перебийніс зазначив, що консули мають копії документів чоловіка, які свідчать про те, що він перебував в Єгипті за туристичною візою.

Раніше ЗМі повідомляли, що 23-річний українець на ім'я Рашид мешкав зі своєю дружиною (громадянкою Швеції) в одному з курортних житлових комплексів Шарм-еш-Шейха. Він в'їхав до Єгипту за туристичною візою 30 травня і мав залишити країну 9 липня. Машина українця потрапила в серйозну аварію, врізавшись в інший автомобіль.

При огляді автомашини нібито знайшовся виданий владою Сирії документ на ім'я громадянина України з його фотографією, на якому над перекресленим офіційним текстом стояв напис "Моджахед, спеціальність - журналіст". Також у машині знайшли єгипетську військову форму та пристрій для переказу грошей через банк, маркований одним з найбільших банків Швеції.

Під час обшуку квартири у присутності дружини підозрюваного поліція також виявила іноземну військову форму, чорні пов'язки на голову та чорні прапори з написами релігійного змісту і закликами до "священного джихаду".