Активистов в Ростове разогнали / lenta-ua.net

У Ростові-на-Дону 24 серпня - у День незалежності України - близько десяти активістів спробували провести на площі імені Леніна пікет на підтримку суверенітету України. Але зробити це завадили агресивно налаштовані прихильники так званої Новоросії, їх було набагато більше, повідомляє Радіо Свобода.

До початку пікету до активістів підходили люди, які називали себе «патріотами», вступали у полеміку з питання «чи є Україна фашистською державою» і чи не є самі пікетники «націонал-зрадниками». Чулися і погрози в адресу пікетувальників.

Читайте такожУ Севастополі на День Незалежності вийшли з прапорами України

Відео дня

Поліцейські, які оточили площу Леніна по периметру, провели декількох учасників пікету до найближчої зупинки маршрутного таксі. Решта під охороною поліції пішли з площі пішки.

Один з учасників пікету активіст Борис Батий сказав кореспонденту Радіо Свобода, що люди, які перешкоджали пікетувальникам, що називають себе «патріотами», такими не є. Батий вважає, що Росія та Україна не повинні бути ворогами, а мешканці двох сусідніх держав не повинні стріляти один в одного.

16 березня при військовій і політичній підтримці Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом так званий "референдум" про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% взяли участь в голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

Читайте такожУ Санкт-Петербурзі вивісили прапор України

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, де з квітня ведеться антитерористична операція. Москва свою причетність відкидає.