REUTERS

Ці слова глави уряду, виголошені під час його візиту в США, не призначалися для публіки, але їх випадково записали тележурналісти.

Вони знімали візит Кемерона у штаб-квартиру агентства ділових новин Bloomberg і бесіду з його власником, колишнім мером Нью-Йорка Майклом Блумбергом, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Читайте такожЄлизавета ІІ висловила повагу до результатів референдуму в Шотландії

Відео дня

"Почуття полегшення виглядає так, - сказав Кемерон. - Це коли ти - прем'єр-міністр Сполученого Королівства і дзвониш Її Величності, і кажеш: "Ваша величність, все в порядку, все о'кей". Це було щось! Вона замуркала в телефонну трубку".

Кемерон сказав Блумбергу, що він дуже хвилювався, коли опитування громадської думки напередодні шотландського референдуму 18 вересня показували мінімальну різницю між противниками і прихильниками незалежності. Прем'єр жартома сказав, що від хвилювання у нього утворилася виразка шлунка.

Політик додав, що він з великим полегшенням зустрів звістку про те, що на референдумі з відривом у 10% перемогли прихильники єдності Великобританії.

"Різниця не повинна була бути такою маленькою. Але врешті-решт вона виявилася не такою", - додав Девід Кемерон. "Я сказав, що хочу знайти компанії, які проводили опитування громадської думки, і виставити їм позов за виразки у мене в шлунку, за те, через що мені довелося пройти. В ці моменти мені довелося понервувати", - підкреслив він.