В Антальї впала кабінка фунікулера / скріншот

У турецькому курортному місті Анталья просто під час руху розвалилася кабінка канатної дороги, внаслідок чого одна людина загинула.

Інцидент стався на канатній дорозі Тюнектепе недалеко від Анталії. Одна з кабін із пасажирами врізалася в стовп, після чого підлога кабінки проломилася і люди полетіли вниз, повідомила місцева газета Hurriyet.

До теперішнього часу відомо, що одна людина загинула, ще 10 людей, зокрема двоє дітей, серйозно травмовані. Місцеві ЗМІ повідомили, що загинув 54-річний громадянин Туреччини. Усі інші постраждалі - за винятком одного чоловіка з Киргизстану - також місцеві.

Після інциденту ще 184 пасажири застрягли в 29 кабінках на висоті в кілька десятків метрів. Фахівці витратили кілька годин, щоб відновити роботу канатної дороги, ідеться в заяві мера Анталії Мухіттіна Бечека. В операції з порятунку людей брало участь понад 160 турецьких рятувальників.

Прокуратура почала розслідування для встановлення причини аварії. Але за попередьою версією, інцидент міг статися через падіння однієї з опор канатної дороги.

Канатна дорога Тюнектепе

Популярна серед туристів канатна дорога Тюнектепе доставляє пасажирів на оглядовий майданчик на висоті 618 м. Це найвища точка Анталії в межах міста. Канатна дорога нова й була відкрита на початку лютого 2017 року.

Вас також можуть зацікавити новини: