Псковські десантники зараз проходять навчання на території Білорусі / ілюстрація InformNapalm

Росія відводить резерв своїх силових структур, створений біля кордону з Білоруссю.

Про це повідомив 14 вересня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає «Інтерфакс».

Про це домовилися Олександр Лукашенко і Володимир Путін в Сочі.

Відео дня

"Важливим результатом переговорів двох президентів в Сочі стала домовленість про те, що Росія знімає резерв правоохоронних органів і Національної гвардії, який був зосереджений поблизу російсько-білоруського кордону, і виводить людей в місця постійної дислокації", - зазначив він.

Нагадаємо, що 27 серпня Путін повідомив, що Росія на прохання Лукашенка сформувала резерв співробітників правоохоронних органів.

"Але ми домовилися також, що він не буде використаний до тих пір, поки ситуація не буде виходити з-під контролю, і поки екстремістські елементи, прикриваючись політичними гаслами, не перейдуть певних кордонів, не приступлять до розбою, не почнуть підпалювати машини, будинки, банки, захоплювати адміністративні будівлі і так далі", - зазначив при цьому Путін.

Читайте такожНа навчання в Білорусь приїхали псковські десантники, які воювали проти України - ЗМІ

Російсько-білоруські навчання 2020

  • 14 вересня в Білорусі стартують військові навчання «Славянское братство», в яких будуть брати участь збройні сили Білорусі та РФ.
  • Як повідомляють «РИА Новости», навчання триватимуть  до 25 вересня, маневри будуть проводитись на полігоні «Брестський». Росія відправляє на навчання псковських десантників.
  • У навчаннях мали також брати участь підрозділи збройних сил Сербії, однак Сербія відмовилась від участі одразу після того, як представниця МЗС РФ принизила президента Сербії Александера Вучича.