Австрія теж візьме участь у спецтрибуналі щодо РФ \ фото ua.depositphotos.com

Австрія приєдналася до міжнародної коаліції зі створення спецтрибуналу для Росії.

Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. "Я вдячний Австрії за приєднання до коаліції країн, які працюють над створенням Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. До складу Основної групи вже входять 33 держави. Зі збільшенням їхньої кількості зростає й віра в те, що керівництво Росії буде притягнуто до відповідальності", - написав міністр.

Створення спецтрибуналу для РФ

19 січня Європарламент проголосував за резолюцію щодо створення трибуналу для вищого керівництва Росії, зокрема для Володимира Путіна, за злочини та агресію проти українців.

Відео дня

26 січня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, яка закликає до створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності вищого політичного і військового керівництва Росії та Білорусі за скоєння злочину агресії проти України. Місцем проведення трибуналу пропонується Гаага.

9 лютого президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн ЄС підтримати ініціативу зі створення трибуналу для керівництва РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: