New York Post: Республіканців цікавить, чи були у ФБР листи Байдена-молодшого в часи імпічменту Трампа

Майже два десятка конгресменів звернулися до американського бюро з вимогою роз'яснити, чому Білий дім не дізнався про скандальні листи Burisma до сина Байдена раніше.

Після появи нових даних у скандалі навколо зв'язку між Гантером Байденом і Burisma, члени Палати представників Конгресу США від Республіканської партії звернулися до ФБР з вимогою пояснити деякі обставини. Зокрема, конгресменів цікавить, чи в розпорядженні бюро був ноутбук з листуванням Гантера Байдена з керівництвом української компанії тоді, коли тривав процес імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це пише New York Post з посиланням на лист 19 конгресменів-республіканців, який вони надіслали в ФБР в четвер. Вони наголосили, що це була "груба помилка в судженнях", якщо бюро мало скандальні матеріали, але не показало їх юридичній команді Трампа.

"Якщо ФБР насправді володів цими доказами і не повідомив Білий дім про їхнє існування, що могло б посилити юридичний захист президента, тоді це груба помилка в судженнях і тяжке порушення довіри", - йдеться в листі республіканців.

Читайте такожЕкс-посол США Йованович була стурбована повідомленнями в пресі про корупційний скандал за участю сина Байдена - ЗМІВін з'явився через день після того, як New York Post опублікував листування між Гантером Байденом і представником правління Burisma. В них йшлося про те, що син колишнього віце-президента США познайомив представника української фірми зі своїм впливовим батьком. У виборчому штабі Джо Байдена запевняють, що записів про таку зустріч у його графіках немає.

New York Post писав, що ноутбук Байдена-молодшого опинився в руках ФБР в грудні 2019 року. Якраз тоді тривали процедури імпічменту проти Трампа.

"Значною мірою юридичний захист президента був заснований на чітких доказах, що син колишнього віце-президента Гантер Байден торгував впливом свого батька, щоб отримати прибуткові посади за кордоном, для яких в нього навіть не було кваліфікації. Чому New York Post отримав інформацію про цей комп'ютер і жорсткий диск раніше, ніж американський народ?" - йдеться в листі республіканців.

Новий виток скандалу навколо Байдена і Burisma: що відомо?

  • Видання New York Post опублікувало листування між Гантером Байденом і одним з керівників компанії Burisma. В ньому український бізнесмен дякує сину колишнього віце-президента США за знайомство з його впливовим батьком.
  • Це нібито доводить, що Байден-старший почав тиснути на Україну, вимагаючи звільнити Віктора Шокіна з посади Генерального прокурора, після зустрічі з керівником Burisma.
  • Сам Джо Байден запевняв, що ніколи не обговорював з сином його закордонний бізнес. Виборчий штаб Байдена заперечує, що зустріч з кимось з Burisma справді була.