16 червня Путін і Байден провели першу зустріч у Женеві / фото REUTERS

Президент США Джо Байден подарував президенту РФ Володимиру Путіну на саміті в Женеві кришталеву статуетку бізона і окуляри-авіатори.

Про це повідомляє ТАСС.

Статуетка встановлена на постаменті з вишневого дерева: це має нагадувати про першого президента США Джорджа Вашингтона. На постаменті викарбувано напис на честь зустрічі президента Байдена і президента Путіна. Повідомляється, що бізон є "однією з найбільш величних тварин" США і символізує "силу, єдність і стійкість".

Відео дня

У свою чергу Володимир Путін подарував американському колезі Джо Байдену письмовий набір "Москва" з хохломським розписом.

Читайте такожПутін заявив, що Байден "подзвонив та пояснив все" після заяви про "вбивцю"Зустріч Байдена і Путіна в Женеві

У Женеві пройшла зустріч президента США Джо Байдена з російським главою держави Володимиром Путіним. 

Переговори між президентами РФ і США у вузькому і розширеному складі тривали в цілому 4,5 години, включаючи перерву. Зустріч двох лідерів відбулася на Женевській віллі "Ла Гранж".

За підсумками зустрічі першим прес-конференцію дав Путін. Зокрема, він говорив про вступ України в НАТО, Донбас і Мінські угоди.