Байден привітав Майка Джонсона з обранням на посаду спікера Палати представників США / фото president.gov.ua

Президент США Джо Байден привітав представника Республіканської партії Майка Джонсона з обранням на посаду спікера Палати представників. Американський лідер закликав його сприяти схваленню додаткового фінансування, де зокрема йдеться і про гроші для України. 

Про це йдеться в заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому. Він нагадав, що раніше висловив готовність працювати з будь-яким спікером Палати представників незалежно від того, яку з партій він представляє.

Байден додав, що поки в нижній палаті Конгресу США обирали спікера, він підготував "історичний пакет додаткового фінансування, який зміцнює наші двопартійні інтереси національної безпеки в Ізраїлі та Україні, захищає наші кордони та інвестує в американський народ".

Відео дня

"Ці пріоритети були схвалені лідерами обох партій. Ми повинні діяти швидко, щоб задовольнити наші потреби в галузі національної безпеки і уникнути урядового шатдауну через 22 дні", – заявив він, закликавши схвалити це фінансування. 

Водночас новообраний спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що відкритий до діалогу з президентом Джо Байденом щодо надання допомоги Україні.

"Хоча Джонсон раніше скептично ставився до допомоги Україні, він сказав, що він відкритий для діалогу щодо запиту Байдена щодо додаткового фінансування для допомоги країні в контрнаступі проти Росії", – пише Bloomberg.

Обрання нового спікера Палати представників: це варто знати

На початку жовтня спікера Палати представників США Кевіна Маккарті відправили у відставку. Після розгляду кількох кандидатур 25 жовтня Палата представників США проголосувала за обрання нового спікера.

Цю посаду отримав представник Республіканської партії Майк Джонсон від штату Луїзіана. За його кандидатуру проголосували 220 осіб. Проти висловилися 209. 

Примітно, що раніше він виступав проти допомоги Україні. ЗМІ пишуть, що він голосував лише за ленд-ліз, а потім поступово виступав за скорочення підтримки. Також він проголосував проти надання Києву допомоги на $40 млрд.

Вас також можуть зацікавити новини: