Майк Джонсон став спікером Палати представників США / скріншот

У середу, 25 жовтня, Палата представників США проголосувала за обрання спікером республіканця Майка Джонсона від штату Луїзіана.

Про це повідомляє The Wall Street Journal. Кандидатуру Джонсона підтримали 220 осіб, тоді як 209 проголосували проти.

Видання зазначає, що з обранням спікера законодавці нарешті зможуть повернутися до роботи, і "багато з них прагнуть передати допомогу Ізраїлю та розглянути крайній термін державного фінансування, що наближається наступного місяця".

Відео дня

51-річний конгресмен замінив на цій посаді спікера Кевіна Маккарті, за відставку якого американські законодавці проголосували на початку жовтня.

Хто такий Майк Джонсон

Майку Джонсону 51 рік. За освітою він юрист. Він здобув неабияку популярність серед виборців. Жителі четвертого округу штату Луїзіана віддали йому рекордну кількість голосів під час минулих виборів. 

Варто зазначити, що Джонсон виступає проти допомоги Україні. Під час голосування за надання Україні допомоги на 40 млрд доларів він проголосував проти. 

Крім того, Джонсон має тісні звʼязки з екс-президентом США Дональдом Трампом. Він входив до команди його юристів та захищав Трампа під час імпічментів.

Також Майк Джонсон виступає проти абортів та підтримує обмеження проти ЛГБТ. Він виступив за обмеження обговорення питань орієнтації та гендерної ідентичності у бюджетних установах.

Вас також можуть зацікавити новини: