Без внутрішньої громадянської війни Росія знищить Україну - Подоляк (відео)

Радник глави Офісу президента заявив, що "ненависть" до українців набуває надто афективного характеру навіть для російського військово-політичного керівництва.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував, чому лідер РФ Володимир Путін "зачастив" з ракетними атаками по нашій території

За його словами, до чергового теракту по Україні в ніч на 16 травня Путіна підштовхнула, перш за все, ненависть до українців. 

"Ненависть до українців, вона настільки сильна, що не знаходить іншої реалізації, окрім як спробувати атакувати центри міст ракетами. В даному випадку, оскільки у них є певне виснаження крилатих ракет, якими вони атакували нашу критичну інфраструктуру, вони йдуть на використання "Кинджалів", - вказав Подоляк.

Також "мотиватором" Путіна є упередження про те, що його "Кинджали" все ще надсильна зброя, яка може впоратися із західними протиповітряними системами оборони (з американськими Patriot).

Крім цього, масштабні удари по Україні "піднімають дух" російському суспільству, з урахуванням наростаючого роздратування, викликаного невдачею зі взяттям Бахмута: "Населення знаходиться в паніці і щоб хоч якось відновити його бойовий дух вони намагаються показати, що у них є зброя, яка може вдарити по Києву. Ось мотиви застосування", - каже політик.

За словами Подоляка, військово-політичне керівництво РФ знаходиться в "мишоловці" і діє афективно. Без внутрішніх трансформацій ненависть стане настільки сильною, що РФ піде на знищення України.

"Росія - це та країна, яка буде, вибачте мене, як щур, що поранений та загнаний в кут, намагатися вкусити до останнього, поки не програє. Дуже важливий психологічний момент - не можна дозволити цьому суб'єкту "не програти". Якщо вони не підуть на внутрішню громадянську війну, на внутрішню трансформацію, то нас своєю ненавистю вони в будь-якому випадку знищать", - вказав він. 

РФ атакували Київ у ніч на 16 травня "Кинджалами"

Нагадаємо, що в ніч на 16 травня лідер РФ Володимир Путін організував українцям та жителям Києва чергову безсонну ніч. Лідер РФ направив свою чергову ракетну атаку на столицю, запустивши по місту відразу 6 "Кинджалів".

Звуки вибухів та роботи американських Patriot кияни чули в Оболонському, Святошинському та Шевченківському районах. Вранці повітряні сили ЗСУ заявили, що збили в Україні всі 18 ракет. Шість з них - Х-47 "Кинджал".

Вас також можуть зацікавити новини: