В Україні масштабна повітряна тривога, під атакою ворога - Київ / скріншот

В ніч проти вівторка, 16 травня, російські загарбники вчергове атакували Україну ракетами. У всіх областях країни оголошували повітряну тривогу, в Києві лунали гучні вибухи. 

У Київській міській військовій адміністрації повідомляють, що в столиці працює ППО. Водночас у Київській обласній військовій адміністрації повідомляють про ракетну небезпеку.

"Київська область! Ракетна небезпека! У регіоні працює ППО. Перейдіть до укриттів та інших безпечних місць. Зберігайте спокій!" – йдеться в повідомленні КОВА.

Відео дня

Роботу ППО підтвердив раніше і голова Офісу президента.

"ППО працює по цілях, не знімайте та не викладайте відео", – написав Андрій Єрмак у Telegram.

Оновлено 03:31: Мер Києва Віталій Кличко підтвердив вибухи в столиці. 

"Кілька – в Соломʼянському районі. А в Шевченківському, на територію зоопарку, впали уламки ракети. Всі служби прямують на місця. Подробиці – згодом", – заявив він.

Водночас начальник КМВА Сергій Попко зазначає, що, за попередньою інформацією, зафіксовано падіння уламків в Оболонському та Дарницькому районах столиці.

"Дані по потерпілих та руйнувань наразі відсутні. Інформація уточнюється. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" – йдеться у повідомленні.

Оновлено 03:40: "У Соломʼянському районі, попередньо, внаслідок падіння уламків ракети, сталося загоряння кількох авто. Ушкоджена будівля площею 200 м кв. Рятувальники працюють на місці. Потерпілих наразі не виявили", – заявив Кличко.

Оновлено 03:48: Мер столиці повідомив, що у Дарницькому районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджені два автомобілі. Зазначається, що інформація про постраждалих не надходила.

Оновлено 03:57: За попередньою інформацією, в Соломʼянському районі троє потерпілих. У Оболонському, де впали уламки, постраждалих немає, повідомив Кличко.

Атаки РФ по Україні

15 травня російські військові обстріляли Авдіївку Донецької області. Ворог завдав ракетного удару по лікарні. Внаслідок російської атаки є жертви.

Протягом доби ворог також гатив по Харківщині. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що ворог вдарив по населених пунктах Купʼянського та Чугуївського районів.

Вас також можуть зацікавити новини: