Білий дім випустив колекційну монету на честь захисників Зміїного острова

До України та країн НАТО доставлення монети безкоштовне.

Сувенірний магазин Білого дому випустив колекційну монету, яка вшановує український опір російському вторгненню на острів Зміїний. Це дев'ята монета в серії "Історичні моменти" та 34-та - ​​в колекції "Історичні моменти американського президентства".

Про це повідомляє магазин Білого дому.

Зазначається, що кожна монета  матиме сертифікат з номером видання та оксамитовий презентаційний футляр з золотою президентською печаткою. Зараз можна оформити попереднє замовлення з доставленням від 30 вересня 2022 року. Доставка до України та всі країни НАТО безкоштовна. Сама монета коштує $100.

Додається, що 20% усіх прибутків від цього продажу буде спрямовано українським жінкам і дітям через магазин подарунків Білого дому.

Як повідомляв УНІАН, 30 червня Росія підтвердила відведення військ з острова Зміїний, який був захоплений нею 24 лютого - на самому початку повномасштабної війни.

Протягом усього періоду окупації вказаної території російські війська зазнали великих втрат у техніці та особовому складі й зрештою були змушені тікати, не витримавши ударів ЗСУ.

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному та в навколишніх водах техніки на $915 мільйонів. Найбільшою втратою окупаційної армії став флагман Чорноморського флоту – ракетний крейсер "Москва" вартістю $750 млн. Він брав участь в окупації Зміїного, став героєм поштової марки, а 13 квітня був уражений й затонув через день.

Вас також можуть зацікавити новини: