ЗСУ звільнили острів Зміїний / фото president.gov.ua

Російські війська, які залишили острів Зміїний, продовжують його обстрілювати, щоб знищити на ньому свою військову техніку та апаратуру.

Таку думку висловив військовий експерт Михайло Жирохов 24 каналу.

"Там можуть бути якісь секретні блоки і апаратура. Вони (росіяни) намагаються зробити так, щоб апаратура не потрапила у руки ЗСУ і наших західних партнерів", – зазначив він.

Відео дня

На його думку, ці обстріли свідчать про те, що російські війська залишали острів у паніці: "Вони не змогли забрати із собою всю доступну апаратуру".

Крім того, експерт зазначив, що звільнення острова Зміїний від окупантів знизило ризик десантування ворожих військ в Одеській області.

"Наявними силами та засобами без прикриття від ударів з повітря вони на це не підуть. Хоча у нас і кажуть, що російські генерали недолугі... Але якщо такого прикриття немає, то подібні маневри (десантування) навіть не плануються, тому що там втрати особового складу будуть зашкалювати, і виконати бойове завдання буде неможливо".

Звільнення острова Зміїний: що відомо

Нагадаємо,  українські війська завдали удару по зміїному, після чого російські окупанти покинули острів.

Звільнення острова Зміїний українськими бійцями призвело до втрати контролю Росії над частиною Чорного моря. Це стало величезною перемогою ЗСУ, оскільки окупаційні війська хотіли використовувати острів як зброю проти України.

За словами військово - політичного оглядача Олексія Коваленка, на сьогодні ЗСУ завершили перший етап деблокади Чорного моря, і створили умови, коли російському військовому флоту небезпечно знаходиться в Чорному морі на відстані до 200 км від лінії берега України.

У Генштабі заявили, що ЗСУ мають намір дислокувати на острові свої сили.

Вас також можуть зацікавити новини: