Білл Гейтс розповів, коли людство повернеться до нормального життя / фото REUTERS

Людство зможе повернутися до нормального життя тільки при наявності доступної та суперефективної вакцини від коронавірусу.

Про це заявив мільярдер і засновник Microsoft Білл Гейтс в ефірі телеканалу NBC відповідаючи на питання, що потрібно людству для повного подолання наслідків пандемії COVID-19, передає РБК.

"Єдиним шляхом для повернення людей в нормальне русло життя є отримання суперефективної і доступної вакцини", - відповів Гейтс.

За його словами, масова вакцинація громадян дозволить припинити поширення коронавірусу і зрештою покінчити з ним.

Читайте такожBusiness Insider: Білл Гейтс пояснив, чи збирається він "чіпувати" людство через вакцини

Нагадаємо, у вересні засновник Microsoft повідомив, що пандемія при оптимістичному варіанті розвитку закінчиться в 2022 році. Він зазначив, що США зможуть повернутися до звичного життя раніше - влітку 2021 року - за рахунок прогресу в розробці вакцини від COVID-19. При цьому він висловив жаль, що країна не докладаэ зусиль для поширення препарату в менш багатих державах.

Коронавірус у світі: останні новини

  • Станом на ранок неділі загальне число хворих на коронавірус у світі перевалило за 37 мільйонів людей. З них понад 25 млн людей одужали, понад 1 млн - померли.
  • Україна займає 25 місце за кількістю виявлених випадків - між Ізраїлем і Канадою.
  • Станом на ранок 11 жовтня в Україні підтвердилося 261 034 випадки коронавірусної інфекції. За добу виявлено 4768 хворих.